For a salad with olives, it is better to take green fruits rather than dark ones, as they contain less oil and have a richer taste. The combination of products can be different: lettuce, olives, cucumbers; lettuce, cucumbers, tomatoes, olives; lettuce, olives, tomatoes, cheese. It’s great if the dairy product is prepared with an admixture of goat’s milk, for example, feta or feta cheese. For a salad with olives, it is better to choose a recipe with a marinade, then the dish will turn out to be not quite ordinary and will diversify the menu according to the menu.
Для салата с оливками предпочтительнее использовать зеленые плоды, а не темные, потому что они содержат меньше масла и обладают более насыщенным вкусом. Комбинации ингредиентов могут быть разными: листья салата, оливки и огурцы; салат, огурцы, помидоры и оливки; салат, оливки, помидоры и сыр. Прекрасно, если молочный продукт приготовлен с примесью козьего молока, например фета или брынза. Для салата с оливками лучше выбирать рецепт с маринадом, тогда блюдо получится не совсем обычным и разнообразит меню на пп.
Steps / Шаги:
Wash vegetables and herbs, dry on paper towels. Cut the cherry in half. Peel the garlic and chop it. Cut the cheese into cubes. Open the jar of olives and drain the liquid.
Вымойте овощи и зелень, обсушите на бумажных полотенцах. Черри разрежьте пополам. Чеснок очистите от шелухи, измельчите. Сыр нарежьте кубиками. Откройте баночку с оливками и слейте жидкость.
Prepare the marinade. To do this, pour vinegar and water into a saucepan, add sugar, garlic and pepper, then place over medium heat and bring to a boil. Let the sauce cool slightly.
Приготовьте маринад. Для этого налейте в сотейник уксус и воду, добавьте сахар, чеснок и перец, а затем поставте на средний огонь и доведите до кипения. Дайте соусу немного остыть.
Marinate the cheese. Pour olive oil into the marinade and add diced cheese. Mix thoroughly and refrigerate for 2 hours.
Замаринуйте сыр. Залейте в маринад оливковое масло и добавьте нарезанный кубиками сыр. Тщательно перемешайте и уберите в холодильник на 2 часа.
Prepare the salad. Place lettuce, tomatoes, olives and cheese in sequence on a plate. Drizzle with olive oil and 1 tbsp. marinade, sprinkle with pepper and salt.
Приготовьте салат. Выложите последовательно на тарелку листья салата, помидоры, оливки и сыр. Полетейте оливковым маслом и 1 ст.л. маринада, посыпьте перцем и солью.
Serve the salad with olives and cheese immediately after preparation.
Салат с оливками и сыром подавайте к столу сразу же после приготовления.