Conveniently lay out everything you need for cooking. Wash the potatoes, peel them and cut into long pieces 0.5 cm thick. Then place the peeled potatoes in cold water for a while. This will release excess starch and prevent the potatoes from crumbling during cooking. Transfer to a paper towel and dry. Take out the cauldron, slotted spoon and cutlery.
Удобно разложите все необходимое для приготовления. Картофель помойте, очистите от кожуры и нарежьте длинными брусочками толщиной 0,5 см. Затем очищенную картошку положите на некоторое время в холодную воду. Так из нее выйдет лишний крахмал, и в процессе приготовления картофель не будет крошиться. Переложите на бумажную салфетку и обсушите. Достаньте казан, шумовку и столовые приборы.
Prepare the cauldron. Heat a cauldron over an open fire and pour oil into it. Heat the oil to a boil over high heat.
Подготовьте казан. Нагрейте казан на открытом огне и влейте в него масло. Нагрейте масло до кипения на максимальном огне.
Fry the French fries in a cauldron. Slowly place the potatoes into the hot cauldron. The potatoes should be completely covered with oil and float freely in it. Fry until golden brown, 5-7 minutes. Use a slotted spoon to place the finished French fries out of the cauldron onto a plate, add salt and stir.
Пожарьте картофель фри в казане. Медленно выложите в раскаленный казан картофель. Картофель должен быть полностью покрыт маслом и свободно в нем плавать. Жарьте до образования румяной корочки 5-7 минут. Выложите готовый картофель фри из казана шумовкой на тарелку, посолите и перемешайте.
Serve hot with ketchup.
Подавайте в горячем виде с кетчупом.