Prepare all ingredients. Peel and chop the garlic. Turn on the oven to 200 degrees. Wash the potatoes, peel and cut into strips. Place the peeled potatoes in cold water for a while to remove the starch. Transfer to a paper napkin and cover with another one on top, dry. The potatoes must be completely dry, otherwise they will not turn out crispy.
Подготовьте все ингредиенты. Чеснок почистите и измельчите. Включите духовку на 200 градусов. Картофель вымойте, очистите от кожуры и нарежьте соломкой. Очищенный картофель положите на некоторое время в холодную воду, чтобы из него вышел крахмал. Переложите на бумажную салфетку и накройте сверху еще одной, обсушите. Картофель должен быть полностью обсушен, иначе хрустящим не получится.
Prepare the potatoes. In a deep bowl, pour the potatoes generously with oil, add garlic, seasonings and stir.
Подготовьте картофель. В глубокой миске картофель обильно полейте маслом, добавьте чеснок, приправы и перемешайте.
Bake the fries in the oven. Place parchment paper on a baking sheet and place potato strips on it. Place in the oven, preheated to 200 degrees, bake for 30-40 minutes. After 10 minutes of baking, check the potatoes and turn them over if necessary. After cooking, salt the potatoes and serve.
Запеките картофель фри в духовке. На противень выложите пергамент, на него выложите картофельную соломку. Поставьте в духовку, разогретую до 200 градусов, запекайте 30-40 минут. Спустя 10 минут после начала запекания, проверьте картофель и при необходимости переверните. После приготовления картофель посолите и подайте к столу.
Serve hot with sauce.
Подавайте в горячем виде с соусом.