Open the bag of berries. Place to thaw in a deep bowl for 20 minutes. Rinse with cold water. Drain off excess water. Prepare your blender. Pour water into a saucepan and place on fire. Wait for it to boil. Prepare gauze for straining.
Откройте пакет с ягодами. Положите оттаивать в глубокой миске 20 минут. Промойте холодной водой. Слейте лишнюю воду. Подготовьте блендер. Налейте воду в кастрюлю и поставьте на огонь. Дождитесь закипания. Приготовьте марлю для процеживания.
Prepare berry jelly. Add sugar to the bowl with strawberries. Pour boiling water over the berries. Wait 10 minutes for them to cool slightly.
Приготовьте желе из ягод. В миску с клубникой добавьте сахар. Залейте ягоды кипятком. Подождите 10 минут, чтобы они немного остыли.
Grind the strawberries into a puree in a blender. Pour the mixture into a clean saucepan. Place on medium heat. Bring to a boil and remove from heat. Add instant gelatin and stir until smooth.
Измельчите клубнику блендером в пюре. Перелейте массу в чистую кастрюлю. Поставьте на средний огонь. Доведите до кипения и снимите с огня. Введите быстрорастворимый желатин и перемешайте до однородности.
Strain the mixture through cheesecloth into a bowl. Pour the mixture into molds or glasses. Cool to room temperature. Refrigerate for 2 hours or overnight.
Процедите смесь через марлю в миску. Разлейте смесь по формочкам или стаканам. Остудите до комнатной температуры. Поставьте в холодильник на 2 часа или на ночь.
For a more impressive presentation, decorate the finished jelly with whipped cream from a can.
Для более эффектной подачи украсьте готовое желе взбитыми сливками из балончика.