Conveniently arrange all the ingredients. Wash the turkey and pat dry with a paper towel. Wash the apples and prunes. You will need parchment and a baking sleeve.
Удобно разложите все ингредиенты. Помойте индейку и промокните ее бумажным полотенцем. Помойте яблоки и чернослив. Потребуется пергамент и рукав для запекания.
Marinate the turkey. Mix vegetable oil, salt and meat seasoning. Rub this mixture all over the turkey inside and out. Wrap the bird in parchment and leave it in the refrigerator overnight.
Замаринуйте индейку. Смешайте растительно масло, соль и приправу к мясу. Этой смесью натрите индейку внутри и снаружи. Заверните птицу в пергамент и оставьте на ночь в холодильнике.
Make the filling. Cut each apple into 4 parts, remove the core. You can cut off the peel if desired. Add prunes to apples.
Сделайте начинку. Каждое яблоко разрежьте на 4 части, удалите сердцевину. Можно срезать кожуру по желанию. Добавьте к яблокам чернослив.
Stuff the turkey. Remove the bird from the refrigerator and stuff it loosely with the filling. Secure the abdomen with toothpicks. Brush the top of the bird with vegetable oil again and place it in a baking sleeve. Tie the sleeve on both sides.
Нафаршируйте индейку. Достаньте птицу из холодильника и неплотно нафаршируйте начинкой. Зубочистками зафиксируйте брюшко. Еще раз смажьте растительным маслом птицу сверху, поместите ее в рукав для запекания. Рукав завяжите с обеих сторон.
Roast the turkey. Preheat the oven to 180 degrees. Place the sleeve with the bird on a baking sheet. Bake for 2.5 hours. Cut the finished bird into pieces and serve.
Запеките индейку. Разогрейте духовку до 180 градусов. Положите рукав с птицей на противень. Запекайте 2,5 часа. Готовую птицу разрежьте на кусочки и подайте к столу.
Serve the roasted turkey with fresh oranges, cut into slices.
Запеченную индейку подавайте со свежими апельсинами, нарезав их дольками.