Soak the chickpeas for 10-12 hours in cold water, then rinse. Wash the chicken meat and pat dry with a paper towel. Peel the carrots and onions and rinse. Prepare the slow cooker. Grate the carrots on a medium grater, cut the onion into cubes. Cut the chicken fillet into small pieces.
Нут замочите на 10-12 часов в холодной воде, затем промойте. Мясо курицы вымойте и промокните бумажным полотенцем. Морковь и лук очистите от кожуры, промойте. Приготовьте мультиварку. Натрите морковь на средней терке, лук порежьте кубиком. Порежьте филе курицы на маленькие кусочки.
Fry meat with vegetables. Turn on the “fry” mode on the multicooker. Pour vegetable oil into the multicooker bowl, add onions and carrots, fry, stirring, for 3 minutes. Add meat and fry for 10 minutes.
Обжарьте мясо с овощами. На мультиварке включите режим "жарка". Налейте растительное масло в чашу мультиварки, положите лук и морковь, обжарьте, помешивая, 3 минуты. Добавьте мясо и обжарьте 10 минут.
Stew chickpeas with chicken. Add the swollen chickpeas to the bowl with the meat, add salt and pepper, and add a bay leaf. Pour 200 ml water into the bowl and close the lid. Turn on the “quenching” program for 2 hours.
Потушите нут с курицей. В чашу к мясу добавьте разбухший нут, посолите, поперчите, положите лавровый лист. Налейте 200 мл воды в чашу и закройте крышку. Включите программу "тушение" на 2 часа.
Place the chickpeas and chicken into serving bowls and sprinkle with finely chopped green onions.
Нут с курицей выложите в порционные тарелки и посыпьте мелко нарезанным зеленым луком.