Boil the potatoes in their jackets in advance, cool and peel them. Peel the skin from the onion. Sift the flour through a sieve twice. Pour water into the pan. Prepare a frying pan and grease it with vegetable oil. Remove the mixing bowl and a towel to cover the dough while it rests. Have a rolling pin and a glass or cup ready to cut out the dough. Don't forget a slotted spoon to remove the finished dumplings.
Заранее отварите картофель в мундире, остудите и очистите от шкурки. Очистите луковицу от шкурки Дважды просейте муку через сито. Налейте в кастрюлю воду. Приготовьте сковороду и смажьте ее растительным маслом. Достаньте миску для замешивания теста и полотенце, чтобы накрыть тесто, пока оно будет «отдыхать». Приготовьте скалку и стакан или чашку для вырезания теста. Не забудьте шумовку, чтобы достать готовые вареники.
Prepare the dough. In a bowl, thoroughly mix the water, eggs and salt until smooth, beating them with a fork for about 4-5 minutes.
Приготовьте тесто. В миске тщательно смешайте до однородной массы воду, яйца и соль, взбивая их вилкой около 4-5 минут.
Start adding flour, stirring the dough with each new portion: first with a spoon, and when it starts to thicken, with your hand. The dough must be kneaded thoroughly, moving from the edges to the center. After that, cover it with a towel and put it in the refrigerator for 30 minutes. During this time it will become elastic and pliable.
Начните добавлять муку, размешивая тесто при каждой новой порции: сначала ложкой, а когда оно начнет густеть — рукой. Тесто нужно тщательно вымесить, захватывая с краев в центр. После этого накройте его полотенцем и поставьте в холодильник на 30 минут. За это время оно станет эластичным и податливым.
While the dough is resting, prepare the filling. Mash the potatoes with butter until pureed. Finely chop the onion, throw it into the pan and fry over medium heat, stirring, for about 5 minutes. The onion should become slightly golden. You can add a little salt. Combine potatoes with fried onions and mix thoroughly until smooth.
Пока тесто отдыхает, приготовьте начинку. Разомните картофель до пюре со сливочным маслом. Мелко нарежьте лук, бросьте его на сковороду и обжаривайте на среднем огне, помешивая, минут 5. Лук должен стать слегка золотистым. Можно добавить немного соли. Смешайте картофель с обжаренным луком и тщательно перемешайте до однородной массы.
Start making dumplings. Sprinkle the surface of the table with flour, remove the rested dough from the refrigerator and roll out a layer with a rolling pin to a thickness of approximately 1 mm. Take a glass or cup and cut small circles. The remaining dough can be rolled into a “sausage”, cut into small pieces and rolled out into circles by hand.
Начните лепить вареники. Присыпьте поверхность стола мукой, достаньте отдохнувшее тесто из холодильника и раскатайте скалкой пласт толщиной примерно 1 мм. Возьмите стакан или чашку и нарежьте небольшие кружочки. Остатки теста можно скатать в "колбаску", нарезать на маленькие кусочки и раскатать кружочки вручную.
Place about a teaspoon of filling in the center of each circle and crimp the edges. The seam should be tight enough not to fall apart.
Положите в центр каждого кружочка примерно чайную ложку начинки и защипните края. Шов должен быть достаточно плотным, чтобы не развалиться.
The finished dish can be served with sour cream. Or, if there are some fried onions left, mix the frying with vegetable oil and pour over the dumplings.
Готовое блюдо можно подавать со сметаной. Или, если осталось немного обжаренного лука, смешайте зажарку с растительным маслом и полейте вареники.