Arrange all the products conveniently. Sift the flour through a sieve in advance to saturate it with oxygen and make it more airy. Take out the dumpling maker. Peel the potatoes, onions and carrots in advance.
Разложите удобно все продукты. Заранее просейте муку через сито, чтобы насытить ее кислородом и сделать более воздушной. Достаньте пельменницу. Почистите заранее картошку, лук и морковку.
Prepare the dough. Add an egg to a deep bowl, pour in water, milk, salt and mix. Knead the dough for 4-5 minutes, cover it with a bag or film. Leave for 20 minutes.
Приготовьте тесто. В глубокую миску добавьте яйцо, влейте воду, молоко, соль и перемешайте. Месите тесто 4-5 минут, накройте его пакетом или пленкой. Оставьте на 20 минут.
While the dough is resting, finely chop the onion and add to the minced meat. Add salt, pepper and mix well.
Пока тесто отдыхает Мелко нарежьте лук, добавьте к фаршу . Посолите, поперчите и хорошо перемешайте.
Make dumplings. Divide the dough into two equal parts and roll each one 2-3 mm thick, with a diameter the size of the dumpling maker. Place one sheet on the dumpling maker. Place minced meat in the depressions. Cover with a second sheet of dough. Gently roll out with a rolling pin so that the shape separates the dumplings. Turn the pan over so the dumplings fall out. Roll them in flour.
Слепите пельмени. Разделите тесто на две равные части и раскатайте каждую толщиной 2-3 мм, диаметром по размеру пельменницы. Выложите один лист на пельменницу. В углубления положите фарш. Накройте вторым листом теста. Аккуратно раскатайте скалкой, чтобы форма разделила пельмени. Переверните форму, чтобы пельмени выпали из нее. Обваляйте их в муке.
Prepare the vegetables. Cut the potatoes into cubes and place them in boiling water in a saucepan. Cook until half cooked, about 10 minutes.
Подготовьте овощи. Нарежьте картошку кубиками, опустите в кипящую в кастрюле воду. Варите до полуготовности примерно 10 минут.
Prepare the roast. Place finely chopped onion in a well-heated frying pan. Fry for 3 minutes. Add grated carrots. Fry for 7-10 minutes until golden brown, stirring occasionally.
Приготовьте зажарку. Выложите на хорошо прогретую сковороду мелко нашинкованный лук. Обжарьте 3 минуты. Добавьте тертую морковь. Обжаривайте 7-10 минут до золотистого оттенка, периодически помешивая.
Make soup with dumplings. Add dumplings to the pan with the half-cooked potatoes. Salt, add pepper and bay leaf. After the dumplings float, remove the bay leaf from the pan and add the fried vegetables. Cook for another 5 minutes.
Сварите суп с пельменями. Добавьте в кастрюлю к полуготовой картошке пельмени. Посолите, добавьте перец и лавровый лист. После того, как пельмени всплывут, уберите из кастрюли лавровый лист и добавьте обжаренные овощи. Варите еще 5 минут.
Serve the soup with dumplings, seasoning with sour cream and garnishing with finely chopped dill and parsley.
Подавайте суп с пельменями, приправив сметаной и украсив мелко нарезанным укропом и петрушкой.