Rinse vegetables and meat thoroughly. Cut the chicken into cubes. Peel the carrots and cut into strips or grate on a coarse grater. The thinner the carrots, the higher the chance that they will turn into mush. Cut the onion into half rings or cubes. Be sure to rinse the rice several times to remove the starchy taste.
Тщательно промойте овощи и мясо. Курицу нарежьте кубиками. Морковь очистите и нарежьте соломкой или натрите на крупной терке. Чем тоньше будет морковь, тем выше шанс, что она превратится в кашицу. Лук порежьте полукольцами или кубиками. Не забудьте промыть несколько раз рис, чтобы убрать крахмальный привкус.
Make zirvak (vegetable and meat base for pilaf). Pour oil into a thick-bottomed pan and heat it over medium heat. Fry onions, chicken and carrots in it alternately until lightly browned (usually it takes 7-10 minutes for each product).
Сделайте зирвак (овоще-мясную основу для плова). В кастрюлю с толстым дном налейте масло и разогрейте его на среднем огне. Поочередно обжаривайте в нем лук, курицу и морковь до легкой корочки (обычно на каждый продукт уходит 7-10 минут).
Prepare chicken pilaf in a saucepan. Place rice, garlic cloves on the zirvak and cover with water. The liquid should cover the pilaf by 1-2 cm. Cover the pan with a lid and keep on medium heat for 15-20 minutes. After the rice has absorbed all the water and becomes crumbly, remove the pan from the heat and leave the pilaf to steep for 10-15 minutes.
Приготовьте плов из курицы в кастрюле. Выложите на зирвак рис, зубчики чеснока и залейте водой. Жидкость должна покрывать плов на 1-2 см. Накройте кастрюлю крышкой и держите на среднем огне 15-20 минут. После того, как рис впитает всю воду и станет рассыпчатым, снимите кастрюлю с огня и оставьте плов настаиваться 10-15 минут.
Traditionally in the East, pilaf is served on a single dish, garnished with garlic or finely chopped green onions.
Традиционно на Востоке плов подают на едином блюде, украшая его чесноком или мелко порубленным зеленым луком.