Prepare the cherries: remove all spoiled berries, rinse and remove the pits. Place on a sieve and be sure to let the water drain. Pour water into the pan. Sift the flour through a sieve twice. Remove the mixing bowl and a towel to cover the dough while it rests. Have a rolling pin and a glass or cup ready to cut out the dough. Don't forget a slotted spoon to remove the finished dumplings.
Подготовьте вишню: уберите все подпорченные ягоды, промойте и удалите косточки. Положите на сито и обязательно дайте стечь воде. Налейте в кастрюлю воду. Дважды просейте муку через сито. Достаньте миску для замешивания теста и полотенце, чтобы накрыть тесто, пока оно будет «отдыхать». Приготовьте скалку и стакан или чашку для вырезания теста. Не забудьте шумовку, чтобы достать готовые вареники.
Prepare the dough. In a bowl, thoroughly mix kefir, egg, sugar and salt until smooth. Start adding flour, stirring the dough with each new portion: first with a spoon, and when it starts to thicken, with your hand. The dough must be kneaded thoroughly, moving from the edges to the center. After this, cover it with a towel and set it to rest.
Приготовьте тесто. В миске тщательно смешайте до однородной массы кефир, яйцо, сахар и соль. Начните добавлять муку, размешивая тесто при каждой новой порции: сначала ложкой, а когда оно начнет густеть — рукой. Тесто нужно тщательно вымесить, захватывая с краев в центр. После этого накройте его полотенцем и поставьте «отдыхать».
Start making dumplings. Sprinkle the surface of the table with flour, roll out the dough with a rolling pin into a layer approximately 1 mm thick. Take a glass or cup and cut small circles. The remaining dough can be rolled into a “sausage”, cut into small pieces and rolled out into circles by hand.
Начните лепить вареники. Присыпьте поверхность стола мукой, раскатайте тесто скалкой в пласт толщиной примерно 1 мм. Возьмите стакан или чашку и нарежьте небольшие кружочки. Остатки теста можно скатать в "колбаску", нарезать на маленькие кусочки и раскатать кружочки вручную.
Sprinkle the center of each circle with sugar. Place 2-3 berries on top and pinch the edges.
Присыпьте центр каждого кружочка сахаром. Сверху положите 2-3 ягоды и защипните края.
Boil the dumplings. Throw them into the water and stir with a slotted spoon so they don't stick to the bottom. After 2 minutes, as soon as the dumplings float, take them out and serve.
Отварите вареники. Закиньте их в воду и перемешайте шумовкой, чтобы не прилипли ко дну. Минуты через 2, как только вареники всплывут, доставайте и подавайте к столу.