Soak the chanterelles in water for 30 minutes to remove soil and dirt. If the chanterelles are frozen, then rinse them without defrosting. Rinse the mushrooms under running water and set aside a few for decoration. Peel and chop the potatoes and onions. Prepare chicken broth in advance. Prepare the blender.
Лисички замочите на 30 минут в воде, чтобы смыть землю и грязь. если лисички заморожены, то промойте их не размораживая. Промойте грибы под проточной водой и отложите несколько штук для украшения. Очистите и нарежьте картофель и репчатый лук. Заранее приготовьте куриный бульон. Приготовьте блендер.
Fry the vegetables. Heat a frying pan and pour in vegetable oil. Add potatoes and start frying for 2-3 minutes. Then place the chanterelles and onions in the frying pan and cook everything together until half cooked. This will take approximately 10-15 minutes.
Обжарьте овощи. Разогрейте сковороду и влейте растительное масло. Добавьте картофель и начните обжаривать 2-3 минуты. Затем на сковороду выложите лисички и лук, готовьте все вместе до полуготовности. Для этого потребуется примерно 10-15 минут.
Add wine and broth. Add wine and thyme to the pan with vegetables. Wait until half the wine has evaporated. Then add the chicken broth and wait until it reduces by half. Add cream, bring to a boil and cook for another 3-5 minutes.
Добавьте вино и бульон. В сковороду с овощами добавьте вино и тимьян. Подождите пока не выпарится половина вина. Затем добавьте куриный бульон, подождите, пока он не уварится вдвое. Добавьте сливки, доведите до кипения и готовьте еще 3-5 минут.
Grind the ingredients. Add salt and pepper to the soup, simmer for another 2 minutes and puree the ingredients using a blender.
Измельчите ингредиенты. В суп добавьте соль, перец, проварите еще 2 минуты и с помощью блендера пюрируйте продукты.
Pour the finished soup with cream and chanterelles into a plate and garnish with baked or fried chanterelles.
Готовый суп со сливками и лисичками налейте в тарелку и украсьте запеченными или жареными лисичками.