Rinse all parts of the trout under running water, cleaning the insides of the head. Peel the potatoes and carrots and cut them into large pieces. Prepare the blender.
Все части форели промойте под проточной водой, прочищая внутренности головы. Картофель и морковь очистите и порежьте на крупные кусочки. Приготовьте блендер.
Cook fish broth. Place the trout soup set in a saucepan and add water so that the liquid slightly covers the fish. Boil water, skimming off the foam. Reduce heat and simmer for about 30 minutes. After this, transfer the fish from the pan to a plate and cool. Remove the bones from the fish, leaving only the meat.
Сварите рыбный бульон. Суповой набор из форели сложите в кастрюлю и залейте водой таким образом, чтобы жидкость немного покрывала рыбу. Вскипятите воду, снимая пену. Уменьшите огонь и варите около 30 минут. После этого переложите рыбу из кастрюлю в тарелку и остудите. Удалите косточки из рыбы, должно остаться лишь мясо.
Start cooking vegetables. Strain the boiled broth. In half the volume of broth, cook pieces of potatoes and carrots until cooked (from 10 to 30 minutes).
Приступите к приготовлению овощей. Отваренный бульон процедите. В половине объема бульона сварите кусочки картофеля и моркови до состояния готовности (от 10 до 30 минут).
Puree the ingredients. Mash the fish meat. Grind the boiled vegetables using a blender until smooth.
Пюрируйте ингредиенты. Мясо рыбы разомните. Отваренные овощи измельчите при помощи блендера до однородной массы.
Boil vegetables and fish with cream. Return the mixture to the pan. Add the fish and about 200 ml of cream. Bring the soup to a boil, add pepper and salt.
Проварите овощи и рыбу со сливками. Смесь вновь отправьте в кастрюлю. Добавьте рыбу и около 200 мл сливок. Суп доведите до кипения, поперчите и посолите.
Garnish the finished soup with cilantro or dill. You can also serve the dish with a slice of lemon and croutons.
Готовый суп украсьте кинзой или укропом. Также можно подать блюдо с долькой лимона и гренками.