Peel the onion and chop finely. Freeze the frozen mushrooms in the refrigerator in advance, drain the resulting liquid, and cut into large pieces. Peel the potatoes and cut into cubes; the smaller the pieces, the faster the vegetable will cook. Prepare the blender.
Лук очистите и мелко нарежьте. Замороженные грибы заранее заморозьте в холодильнике, образовавшуюся жидкость слейте, нарежьте крупными кусочками. Картофель очистите и нарежьте кубиками, чем меньше будут кусочки, тем быстрее овощ сварится. Приготовьте блендер.
Start cooking vegetables. Heat vegetable oil in a frying pan and add chopped onion. Sauté until soft, 2-3 minutes. Then add the thawed mushrooms and fry over low heat for about 10 minutes.
Приступите к приготовлению овощей. На сковороде разогрейте растительное масло и выложите нарезанный лук. Пассеруйте до мягкости 2-3 минуты. Затем добавьте размороженные грибы и жарьте на небольшом огне примерно 10 минут.
Boil the potatoes. Pour water into a saucepan and bring to a boil. Then transfer the mixture of mushrooms and onions from the frying pan into the pan, add the peeled and chopped potatoes. Place over medium heat, boil and add salt. Cook until the potatoes are ready; they should be soft but not fall apart.
Отварите картофель. В кастрюлю налейте воду и доведите до кипения. Затем из сковороды в кастрюлю переложите смесь из грибов и лука, добавьте очищенный и нарезанный картофель. Поставьте на средний огонь, вскипятите и добавьте соль. Варите до готовности картофеля, он должен быть мягким, но не разваливаться.
Grind the ingredients for the soup. When the potatoes are ready, pour most of the liquid from the pan into another container. There should be approximately 150 ml of water left. The consistency of the soup can be controlled with the remaining liquid. Using a blender, grind the contents of the pan to a liquid puree.
Измельчите ингредиенты для супа. Когда картофель будет готов, большую часть жидкости из кастрюли слейте в другую емкость. Воды должно остаться примерно 150 мл. Консистенцию супа можно будет контролировать с помощью оставшейся жидкости. С помощью блендера измельчите содержимое кастрюли до состояния жидкого пюре.
Start cooking the cream soup. Gradually pour in the remaining liquid, stirring constantly. Place the pan on the fire and bring to a boil. Pour in the cream, add pepper and, if necessary, salt. Stir and boil the soup again. Then remove the pan from the stove.
Приступите к варке крем-супа. Влейте постепенно оставшуюся жидкость, постоянно перемешивая. Поставьте кастрюлю на огонь и доводите до кипения. Влейте сливки, добавьте перец и, если нужно, соль. Размешайте и еще раз прокипятите суп. После снимите кастрюлю с плиты.
Garnish the mushroom soup with fresh chopped herbs and add croutons. This soup can be served either hot or cold.
Украсьте грибной суп свежей рубленной зеленью и добавьте гренки. Подавать такой суп можно как в горячем, так и в холодном виде.