Prepare your immersion blender. Prepare a saucepan and a dry frying pan. Cut the leek into rings. Cut the onion into cubes. Peel the potatoes, wash them and cut them into small cubes.
Подготовьте погружной блендер. Подготовьте кастрюлю и сухую сковороду. Нарежьте лук порей кольцами. Нарежьте лук репчатый кубиками. Почистите картофель, вымойте его и нарежьте мелкими кубиками.
Fry the onion. Place the frying pan on the fire. Pour in olive oil. Add leeks. Fry for 2-3 minutes. Add onions, fry until golden brown. Remove the pan from the heat.
Обжарьте лук. Поставьте сковороду на огонь. Влейте оливковое масло. Добавьте лук порей. Обжарьте 2-3 минуты. Добавьте репчатый лук, обжарьте до золотистого цвета. Снимите сковороду с огня.
Boil the potatoes. Place a pan of water on the fire. Place potatoes in it. Add salt and cook until tender over medium heat, covered. Remove from heat. Drain the water. Add fried onions, butter to the pan, pour in cream. Beat all ingredients with an immersion blender until smooth.
Сварите картофель. Поставьте кастрюлю с водой на огонь. Положите в нее картофель. Посолите и варите до готовности на среднем огне под крышкой. Снимите с огня. Слейте воду. Добавьте в кастрюлю обжаренный лук, сливочное масло, влейте сливки. Взбейте все ингредиенты погружным блендером до однородности.
Serve the cream soup in deep bowls, garnished with rye breadcrumbs.
Подайте крем-суп в глубоких пиалах, украсив ржаными сухарями.