Prepare ingredients for fish cream soup. Peel the onions and carrots. Finely chop. Cut the fillet (250-300 g) into medium pieces. Chop the dill greens. Tip: To make the broth, remove the gills from the fish head.
Подготовьте продукты для рыбного крем-супа. Лук и морковь почистите. Мелко нарежьте. Филе (250-300 г) разделайте на средние кусочки. Зелень укропа порубите. Совет: Для варки бульона удалите из рыбьей головы жабры.
Prepare the broth. Boil salmon in 400 ml boiling salted water for 30 minutes. Strain the broth.
Приготовьте бульон. Отварите в 400 мл кипящей подсоленной воды лосося в течение 30 минут. Бульон процедите.
Prepare the vegetables. Fry the onions and carrots in vegetable oil for 5 minutes, lightly salt. Add salmon fillet. Fry for another 5 minutes, stirring. Pour in the fish stock. Cook over medium heat for 15 minutes. 5 minutes before readiness, add cream, dill, salt and pepper, mix thoroughly. Grind the broth with salmon and vegetables in a blender.
Подготовьте овощи. На растительном масле обжарьте лук и морковь 5 минут, слегка посолите. Добавьте филе лосося. Жарьте еще 5 минут, помешивая. Влейте рыбный бульон. Варите на среднем огне 15 минут. За 5 минут до готовности добавьте сливки, укроп, посолите, поперчите, тщательно перемешайте. Измельчите бульон с лососем и овощами в блендере.
Before serving, add olive oil to the creamy salmon soup. Garnish with a sprig of parsley and add croutons on top.
Перед подачей добавьте в крем-суп из лосося со сливками оливковое масло. Украсьте веточкой петрушки, сверху добавьте сухариков.