Rinse the rice thoroughly in water until it runs clear. Boil the rice. Peel the avocado by cutting it in half and removing the pit. Cut into slices. Thaw shrimp if necessary. Rinse the lettuce leaves and tomatoes. Cut the tomatoes into slices. Tear the lettuce leaves with your hands or finely chop them.
Тщательно промойте рис в воде, пока она не станет прозрачной. Отварите рис. Очистите авокадо от кожуры, разрезав его пополам и удалив косточку. Нарежьте слайсами. При необходимости разморозьте креветки. Промойте листья салата и помидоры. Помидоры нарежьте на дольки. Листья салата нарвите руками или мелко нарежьте.
Prepare the rice. Add rice vinegar and sugar to the boiled rice, cover with a lid and leave to steam for 5-7 minutes. Place boiled rice in a deep plate.
Приготовьте рис. Добавьте в отваренный рис рисовый уксус и сахар, накройте крышкой и оставьте для пропаривания на 5-7 минут. Выложите отварной рис в глубокую тарелку.
Combine rice with avocado. Drizzle avocado with rice vinegar and place on rice.
Соедините рис с авокадо. Сбрызните авакадо рисовым уксусом и выложите на рис.
Prepare the shrimp. Boil the shrimp in boiling water for about 2-3 minutes, adding salt to the water. Remove shells from seafood and place on rice.
Приготовьте креветки. Креветки отварите в кипящей воде примерно 2-3 минуты, добавив в воду соль. Очистите морепродукты от панцирей и выложите на рис.
Add remaining ingredients. Place lettuce and tomatoes on top of the shrimp, pour soy sauce and olive oil over the poke.
Добавьте оставшиеся продукты. Листья салата и помидоры выложите сверху креветок, полейте поке соевым соусом и оливковым маслом.
Serve the poke warm while the shrimp and rice are still hot.
Подавайте поке теплым, пока рис с креветками не остыли.