Rinse the quinoa thoroughly. Wash and peel the cucumber, cut into thin slices. Wash the lettuce leaves, dry them and tear them with your hands.
Тщательно промойте киноа. Вымойте и очистите от кожуры огурец, нарежьте тонкими кусочками. Листья салата вымойте, обсушите и порвите руками.
Prepare the quinoa. Pour the quinoa into a saucepan or cauldron and add salt to taste. Pour in hot water and boil for about 25 minutes, stirring occasionally.
Приготовьте киноа. Высыпьте киноа в кастрюлю или казан, посолите по вкусу. Залейте горячей водой и отварите примерно 25 минут, периодически помешивайте.
Season with quinoa. Cool the quinoa a little, season with 1 tbsp. teriyaki sauce and lightly sprinkle with lemon juice.
Заправьте киноа. Киноа немного остудите, заправьте 1 ст.л. соуса терияки и слегка сбрызните соком лимона.
Combine quinoa with remaining ingredients. Top the quinoa with sliced cucumber and lettuce. Pour over the remaining teriyaki sauce, sprinkle with lemon juice and sprinkle with sesame seeds.
Соедините киноа с оставшимися продуктами. Сверху киноа выложите нарезанный огурец и салат. Полейте оставшимся соусом терияки, сбрызните лимонным соком и присыпьте кунжутом.
Serve quinoa poke warm as a side dish or main dish.
Подавайте поке с киноа в теплом виде в качестве гарнира или основного блюда.