Wash the basil, dry on paper towels and finely chop. Wash the leek and cut into rings. Peel the garlic and pass through a press. Grate the cheese on a medium grater. If you took canned tomatoes, grind them in a large container. Boil 2 liters of water in a kettle.
Базилик вымойте, обсушите на бумажных полотенцах и мелко нарежьте. Лук порей вымойте и нарежьте кольцами. Чеснок очистите и пропустите через пресс. Сыр натрите на средней терке. Если взяли консервированные томаты, разотрите их в большой емкости. Закипятите в чайнике 2 литра воды.
Prepare tomato sauce. Place a frying pan over medium heat, add olive oil and fry the garlic and leeks. Pour in the tomato mixture, add salt and pepper. Pour in the cream and cover with a lid. Simmer over low heat for 15 minutes.
Приготовьте соус из томатов. Поставьте сковороду на средний огонь, добавьте оливковое масло и обжарьте чеснок и лук порей. Влейте массу из томатов, добавьте соль, перец. Влейте сливки и накройте крышкой. Томите на медленном огне 15 минут.
Cook the penne. Pour boiling water from the kettle into a saucepan, place over medium heat, add penne and stir. Cook according to package instructions, stirring constantly. Then drain the water through a colander and return the penne to the pan.
Сварите пенне. Влейте кипяток из чайника в кастрюлю, поставьте на средний огонь, всыпьте пенне и перемешайте. Варите согласно инструкции на упаковке, постоянно помешивайте. Затем слейте воду через дуршлаг, а пенне отправьте обратно в кастрюлю.
Combine products. Combine penne with tomato sauce and mix well. Add basil.
Соедините продукты. Соедините пенне с томатным соусом и хорошенько перемешайте. Добавьте базилик.
Place the penne with tomatoes on serving plates and sprinkle with grated Parmesan cheese on top.
Пенне с томатами выложите на порционные тарелки, сверху посыпьте тертым пармезаном.