Conveniently arrange all the ingredients. Wash the tomatoes and chicken fillet, dry on paper towels. Cut the chicken into cubes, cut the cherry tomatoes into quarters. Prepare the pasta. In boiling salted water, cook the fettuccine until al dente, that is, when the noodles need to be cooked for another minute until they are fully cooked. Reserve 200 ml of the pasta water. Drain the rest.
Удобно расположите все ингредиенты. Вымойте помидоры и куриное филе, обсушите на бумажных полотенцах. Курицу порежьте кубиками, черри разрежьте на четвертинки. Приготовьте пасту. В подсоленной воде кипящей отварите фетучини до состояния аль денте, то есть когда до полной готовности нужно варить лапшу еще минуту. Оставьте 200 мл воды, в которой готовилась паста. Остальную слейте.
Prepare the chicken. Heat a frying pan, pour in vegetable oil and add butter, wait until it melts. Brown the chicken fillet over medium heat for 5-7 minutes. Add salt and pepper to taste. Place the meat on a plate. Leave some fat in the pan to fry the tomatoes. Simmer until soft over medium heat, stirring occasionally, about 3-5 minutes.
Приготовьте курицу. Разогрейте сковородку, налейте растительное масло и добавьте сливочное, дождитесь, чтобы оно расстаяло. Подрумяньте филе курицы на среднем огне в течение 5-7 минут. Добавьте соль с перцем по вкусу. Выложите мясо в тарелку. Оставьте в сковороде немного жира для обжарки помидоров. Потушите их до мягкого состояния на среднем огне, периодически помешивая, ориентировочно 3-5 минут.
Prepare fettuccine with pesto. Add chicken pieces, roasted tomatoes and pesto sauce to the pasta pan. Mix everything. Add the remaining water after cooking the pasta. Stir and determine the desired consistency of the dish.
Приготовьте фетучини с песто. В кастрюлю к пасте выложите кусочки курицы, жареные помидоры и соус песто. Все перемешайте. Доливайте воду, что осталась послеварки пасты. Помешивайте и определите нужную консистенцию блюда.
Serve fettuccine with pesto with basil leaves, fresh tomato slices and finely grated Parmesan cheese on top.
Фетучини с песто подавайте с листочками базилика, ломтиками свежих помидоров и мелко натертым сверху пармезаном.