Conveniently arrange all the ingredients. Thaw and peel the shrimp. Remove the skins from the onion. Chop the onion and garlic with a knife. Rinse the parsley with water and dry on paper towels. Grate Parmesan on a medium grater. Prepare the fettuccine. Boil the pasta in salted water with the addition of 1 tbsp. olive oil until al dente, approximately 7-8 minutes. Drain in a colander, do not rinse with water.
Удобно расположите все ингредиенты. Разморозьте и очистите креветки от панциря. С лука снимите шелуху. Измельчите ножом лук и чеснок. Петрушку ополосните водой и обсушите на бумажных полотенцах. Пармезан натрите на средней терке. Приготовьте фетучини. Отварите пасту в подсоленной воде с добавлением 1 ст.л. оливкового масла до состояния аль денте, ориентировочно 7-8 минут. Откиньте на дуршлаг, водой не промывайте.
Prepare the sauce. Take a deep frying pan and fry the garlic and onion in olive oil for 1-2 minutes. Add shrimp, salt and pepper, stir and fry for 3 minutes. Pour the cream into the pan, let it boil, but do not boil. Finely chop the parsley. Add to the pan, cover with a lid and remove from the stove.
Приготовьте соус. Возьмите глубокую сковороду и на оливковом масле обжарьте чеснок с луком 1-2 минуты. Добавьте креветки, посолите, поперчите, перемешайте и обжарьте 3 минуты. Влейте в сковороду сливки, дайте закипеть, но не кипятите. Мелко порежьте петрушку. Добавьте в сковороду, накройте крышкой и уберите с плиты.
Combine products. Place the finished pasta into the sauce and stir.
Соедините продукты. Готовую пасту выложите в соус и перемешайте.
Place fettuccine with shrimp on wide serving plates and sprinkle with grated Parmesan.
Фетучини с креветками выложите на широкие порционные тарелки, посыпьте тертым пармезаном.