Grind the grainy mustard using a mortar and pestle, coffee grinder, or other convenient method. Peel the garlic and cut into several pieces.
Измельчите зернистую горчицу, используя ступку и пестик, кофемолку или другой удобный способ. Чеснок очистите и разрежьте на несколько частей.
Prepare the Niçoise dressing. Place a teaspoon of mustard in a small jar, pour in olive oil and 2 tablespoons of vinegar. Salt and pepper to taste.
Приготовьте заправку нисуаз. В небольшую банку положите чайную ложку горчицы, влейте оливковое масло и 2 столовые ложки уксуса. Посолите и поперчите по вкусу.
Mix the ingredients. Close the jar with the future sauce tightly with a lid and shake for 2-3 minutes. Pour lemon juice into the finished sauce and shake again. The secret to making a good dressing is mixing the ingredients in a jar with a lid. This will allow the butter and other ingredients to be mixed until smooth.
Смешайте ингредиенты. Банку с будущим соусом плотно закройте крышкой и взбалтывайте 2-3 минуты. В готовый соус влейте лимонный сок и еще раз взболтайте. Секрет приготовления хорошей заправки заключается в смешивании ингредиентов в баночке с крышкой. Это позволит смешать масло и другие продукты до однородности.
When serving salad with nicoise sauce, first rub the dishes with a clove of garlic cut in half. Then spread out some of the lettuce leaves and pour over 1/3 of the prepared sauce. Add the rest of the ingredients on top and drizzle with the remaining dressing.
Во время подачи салата с соусом нисуаз, посуду сначала нужно натереть разрезанным пополам зубчиком чеснока. Потом разложите часть листьев салата, полейте 1/3 приготовленного соуса. Поверх добавьте остальные ингредиенты и полейте оставшейся заправкой.