Prepare ingredients for stuffed champignons. Wash the mushrooms, peel and separate the caps from the stems. Salt the inside of the hats. Finely chop the champignon legs and onion. Chop the greens. Boil the egg and chop finely. Peel the onion and finely chop.
Подготовьте продукты для фаршированных шампиньонов. Грибы помойте, почистите и отделите шляпки от ножек. Шляпки внутри посолите. Ножки шампиньонов и лук мелко нарежьте. Порубите зелень. Яйцо отварите и мелко порежьте. Лук очистите от шелухи и мелко нарежьте.
Prepare the mushrooms. Place the pan on medium heat. Fry the champignon caps in a mixture of butter and vegetable oil on both sides for 1 minute. Transfer the caps to a baking sheet or baking dish.
Подготовьте грибы. Сковороду поставьте на средний огонь. Обжарьте шляпки шампиньонов в смеси сливочного и растительного масла с обеих сторон по 1 минуте. Переложите шляпки на противень или в форму для запекания.
Prepare the filling. In the same oil in which the caps were fried, fry the onion and chopped champignon legs for 5 minutes. Transfer them to a bowl and let cool slightly. Mix the minced meat with fried onions and mushroom legs, with herbs and egg. Salt and pepper the filling. Mix well.
Приготовьте начинку. На том же масле, на котором жарились шляпки, обжарьте 5 минут лук и нарезанные ножки шампиньонов. Переложите их в миску и дайте немного остыть. Смешайте фарш с обжаренным луком и ножками шампиньонов, с зеленью и яйцом. Посолите, поперчите начинку. Хорошо перемешайте.
Stuff the mushroom caps with the filling. Place the baking tray in an oven preheated to 180℃ for 25 minutes.
Начините шляпки шампиньонов начинкой. Поставьте пртивень в разогретую до 180℃ духовку на 25 минут.
Baked stuffed champignons are delicious both hot and cold. When serving, you can sprinkle the dish with dill and parsley on top.
Запеченные фаршированные шампиньоны вкусны как в горячем, так и в холодном виде. При подаче можно сверху посыпать блюдо зеленью укропа и петрушки.