Before making shrimp, defrost them at room temperature. Do not fill with water. Peel so that only one tail remains. Place in a bowl. Prepare a deep frying pan or deep fryer. Wash and dry the lettuce leaves.
Перед тем, как делать креветки, разморозьте их при комнатной температуре. Водой не заливайте. Очистите так, чтобы остался один хвостик. Поместите в миску. Подготовьте глубокую сковороду или фритюрницу. Вымойте и обсушите листья салата.
Deep fry the shrimp. Sprinkle shrimp with lemon juice. Stir and leave on the table.
Приготовьте креветки во фритюре. Креветки сбрызните лимонным соком. Перемешайте и оставьте на столе.
Make the batter. In a bowl, mix flour, salt, ground ginger and baking soda. Add water in small portions, stirring. Add sesame seeds and stir.
Сделайте кляр. В миске смешайте муку, соль, молотый имбирь и соду. Небольшими порциями, помешивая, введите воду. Добавьте кунжут и размешайте.
Fry the shrimp. Heat vegetable oil over high heat. Dip the shrimp in the batter. Immediately place it in hot oil. Fry until golden, 1-2 minutes on both sides. Place on a paper towel to remove excess fat.
Пожарьте креветки. Разогрейте на сильном огне растительное масло. Обмакните креветку в кляр. Сразу опустите ее в раскаленное масло. Жарьте до золотистости по 1-2 минуте с обеих сторон. Положите на бумажную салфетку, чтобы убрать лишний жир.
To make the dish more impressive, place the shrimp on lettuce leaves.
Чтобы сделать подачу блюда более эффектной, выложите креветки на листья салата.