Wash all the vegetables, dry the greens with a napkin. Peel the potatoes, cut them into cubes and add water to remove excess starch. Peel and grate the carrots. Peel and finely chop the onion. Chop the dill and garlic. Rinse the lentils under running water several times. If necessary, cut smoked meats into smaller pieces.
Помойте все овощи, зелень обсушите салфеткой. Почистите картофель, порежьте его кубиками и залейте водой, чтобы ушёл лишний крахмал. Морковь почистите и натрите на терке Почистите и мелко порежьте лук. Измельчите укроп и чеснок. Промойте чечевицу под проточной водой несколько раз. При необходимости разрежьте копчености на меньшие куски.
Cook the broth. Place the smoked meats in a saucepan and cover with water. Let it cook for 20-30 minutes. When cooking, skim off the foam from the broth. Add some salt.
Сварите бульон. Положите копчености в кастрюлю и залейте водой. Поставьте вариться на 20-30 минут. При варке снимайте с бульона пенку. Посолите.
Prepare the roast. Fry onions, carrots and garlic in vegetable oil until golden brown. Pour in 3-4 tbsp. water, simmer the vegetables over low heat for 5 minutes.
Приготовьте зажарку. На растительном масле обжарьте лук, морковь и чеснок до золотистого цвета. Влейте 3-4 ст.л. воды, тушите овощи на минимальном огне 5 минут.
Add chopped potatoes to the meat broth and add lentils. After 15 minutes, when the potatoes and lentils are almost ready, add the roast, bay leaf and pepper. Simmer under the lid for 5-10 minutes. Turn off the stove, add the chopped herbs and let the soup brew for 20 minutes.
В бульон к мясу положите нарезанный картофель и добавьте чечевицу. Минут через 15, когда картофель и чечевица будут почти готовы, добавьте зажарку, лавровый лист и перец. Потомите под крышкой 5-10 минут. Выключите плиту, всыпьте нарезанную зелень и дайте супу настояться 20 минут.
Pour the soup into a soup bowl and serve on a serving plate, garnished with herbs.
Налейте суп в суповую миску и подайте на подставной тарелке, украсив зеленью.