Conveniently arrange all the necessary ingredients. Wash the lentils. Wash the potatoes, peel and cut into cubes. Wash the carrots, peel and grate on a coarse grater. Peel the onion and chop finely. Wash the celery and chop finely. Wash the greens and chop finely. Take out the saucepan, two frying pans and cutlery. Tip: Lentils for lean soup should be pre-soaked in cold drinking water for at least 1 hour. This will make the soup easier to digest.
Удобно разложите все необходимые ингредиенты. Чечевицу помойте. Картофель помойте, очистите и нарежьте кубиками. Морковь вымойте, очистите и натрите на крупной терке. Лук очистите и мелко порубите. Сельдерей помойте и мелко нарежьте. Зелень помойте и мелко нарежьте. Достаньте кастрюлю, две сковороды и столовые приборы. Совет: Чечевицу для постного супа следует предварительно замочить в холодной питьевой воде, хотя бы на 1 час. Таким образом, суп легче усвоится.
Cook the lentils. Place the lentils in a saucepan. Pour in cold water and bring to a boil. Cook for 20 minutes.
Сварите чечевицу. Чечевицу переложите в кастрюлю. Залейте холодной водой и доведите до кипения. Варите 20 минут.
Make a fry. Heat a frying pan, pour vegetable oil into it. Add onion and fry until golden brown. Then add carrots and celery. Fry, stirring, over medium heat for 5 minutes.
Сделайте зажарку. Разогрейте сковороду, влейте в нее растительное масло. Положите лук и жарьте до золотистого цвета. Затем добавьте морковь и сельдерей. Жарьте, помешивая, на среднем огне 5 минут.
Fry the potatoes. Place another frying pan over medium heat. Pour in vegetable oil, add potatoes and lightly brown.
Пожарьте картофель. Другую сковороду поставьте на средний огонь. Влейте растительное масло, добавьте картофель и слегка подрумяньте.
Make some soup. Add fried onions, carrots, celery and potatoes to the pan with lentils. Also add dried garlic, soy sauce and lemon juice. Salt, pepper and stir. Cook over low heat for 20-30 minutes.
Сварите суп. В кастрюлю с чечевицей добавьте обжаренные лук, морковь, сельдерей и картофель. Также добавьте сушеный чеснок, соевый соус и лимонный сок. Посолите, поперчите и размешайте. Варите на слабом огне 20-30 минут.
Before serving, sprinkle the soup with finely chopped herbs.
Перед подачей посыпьте суп мелко нарезанной зеленью.