Rinse the lentils, remove any unwanted debris, place on paper towels and dry. Sift the flour. Prepare the blender.
Чечевицу промойте, очистите от нежелательного мусора, выложите на бумажные полотенца и просушите. Муку просейте. Приготовьте блендер.
Boil the lentils. Pour red lentils with water in a ratio of 1:2 and boil for 10-15 minutes. Then drain the water, you can drain the beans in a colander.
Отварите чечевицу. Залейте красную чечевицу водой в соотношении 1:2 и отварите на протяжении 10-15 минут. Затем слейте воду, можно откинуть бобовые на дуршлаг.
Form cutlets. Using a blender, mash the boiled lentils into a puree. Cool and add flour, dried dill, salt and pepper. Mix thoroughly and form the resulting minced meat into balls.
Сформируйте котлеты. С помощью блендера разомните отварную чечевицу в пюре. Остудите и добавьте муку, сушеный укроп, соль и перец. Тщательно перемешайте и слепите из полученного фарша шарики.
Fry the lentil cutlets. Fry the resulting cutlets in a frying pan heated with olive oil for 4-5 minutes on each side.
Обжарьте котлеты из чечевицы. Обжарьте на разогретой с оливковым маслом сковородке получившиеся котлеты по 4-5 минут с каждой стороны.
Serve the lentil cutlets immediately after cooking with cold sour cream.
Подавайте котлеты из чечевицы сразу после приготовления с холодной сметаной.