Sort the lentils and rinse them several times, changing the water. Peel the onions and carrots. Finely chop the onion and celery, grate the carrots on a coarse grater. Peel the potatoes and cut into large cubes.
Чечевицу переберите и промойте несколько раз меняя воду. Лук и морковь почистите. Лук и сельдерей мелко нарежьте, морковь натрите на крупной терке. Картофель почистите и порежьте крупными кубиками.
Make a stir-fry for green lentil soup. Pour 2 tablespoons of oil into a preheated frying pan and fry the onion until transparent, 1-2 minutes. Then add carrots and celery. Heat another frying pan and, after adding vegetable oil, carefully add the potatoes. It should brown a little in 3-5 minutes. Add eggplant to potatoes and fry for another 5-7 minutes.
Сделайте зажарку для супа из зеленой чечевицы. На разогретую сковороду влейте 2 столовые ложки масла и обжарьте лук до прозрачного цвета 1-2 минуты. Затем добавьте морковь и сельдерей. Другую сковороду раскалите и, добавив растительное масло, аккуратно всыпьте картофель. Он должен немного подрумяниться 3-5 минут. Добавьте к картофелю баклажаны и жарьте еще 5-7 минут.
Start cooking the lentils. Pour 2 liters of water into a saucepan and, adding cereal, bring to a boil over maximum heat.
Приступите к приготовлению чечевицы. Залейте 2 л воды в кастрюлю и, добавив крупу, доведите до кипения на максимальном огне.
Make soup from lentils and mixed vegetables. Season the lentil broth with salt, pepper, and dried garlic. Pour in lemon juice. Add the roast, potatoes and eggplants and cook for 15-20 minutes until the lentils are soft.
Сварите суп из чечевицы и овощной смеси. Бульон из чечевицы приправьте солью, перцем, сушеным чесноком. Влейте лимонный сок. Добавьте зажарку, картофель с баклажанами и готовьте 15-20 минут до мягкости чечевицы.
Serve the soup hot, garnish with fresh herbs and add a spoonful of sour cream.
Подавайте суп горячим, украсив свежей зеленью и добавив ложку сметаны.