Conveniently arrange your food. Prepare the dishes and whisk. Wash and peel the potatoes. It is better to keep the potatoes in a bowl of water to prevent them from browning. Peel the onion and cut into cubes. Pour flour or breadcrumbs into a separate clean and dry plate. Tip: Choose mashed potatoes that are high in starch. Cut the potatoes in half and rub the halves together. If the halves stick together, the potatoes will be mushy. Varieties for puree: Bellarosa, Riviera, Aurora, Tiras.
Удобно разложите продукты. Подготовьте посуду и венчик. Картофель помойте и очистите от кожуры. Картофель лучше держать в миске с водой, чтобы не потемнел. Лук очистите от кожуры и нарежьте кубиками. Насыпьте в отдельную чистую и сухую тарелку муку или панировочные сухари. Совет: Выбирайте картофель для пюре с высоким содержанием крахмала. Разрежьте картофель пополам и потрите половинки друг о друга. Если половинки слипаются, картофель будет разваристым. Сорта для пюре: Беллароза, Ривьера, Аврора, Тирас.
Make a puree. Cut the potatoes into 4-5 pieces and place in a pan with water. Let it boil for 20-25 minutes, add salt after boiling. Drain the water. Mash the potatoes until there are no lumps, add a piece of butter. Let the puree cool completely.
Сделайте пюре. Нарежьте картофель на 4-5 частей и положите в кастрюлю с водой. Поставьте отвариваться на 20-25 минут, после кипения посолите. Слейте воду. Разомните картофель в пюре без комочков, добавьте кусочек сливочного масла. Дайте пюре полностью остыть.
Make cutlets. Add egg, flour, salt and pepper to taste to mashed potatoes. Mix thoroughly. Form cutlets. Dredge the cutlets in breadcrumbs or flour on all sides.
Слепите котлеты. Добавьте в картофельное пюре яйцо, муку, соль и перец по вкусу. Тщательно перемешайте. Сформируйте котлеты. Обваляйте котлеты в панировочных сухарях или муке со всех сторон.
Prepare the gravy. Place butter in a saucepan and melt. Add flour, fry over medium heat for 3-4 minutes, stirring constantly. Pour in hot broth or water and stir with a whisk. The main thing is that the mass is free of lumps. Add sour cream, stir thoroughly. Season with salt and pepper. Bring the sauce to a boil, reduce heat to low and cook for another 2-3 minutes.
Приготовьте подливу. В сотейник положите сливочное масло и растопите. Добавьте муку, жарьте на среднем огне 3-4 минуты, постоянно помешивая. Влейте горячий бульон или воду, перемешайте венчиком. Главное, чтобы масса была без комочков. Добавьте сметану, тщательно размешайте. Посолите и поперчите. Доведите соус до кипения, уберите огонь до минимума и варите еще 2-3 минуты.
In another frying pan, fry the potato cutlets. Heat a frying pan with vegetable oil, fry the cutlets for 3-4 minutes on each side until golden brown. Place the prepared cutlets on a plate and pour over sour cream sauce.
На другой сковородке обжарьте картофельные котлеты. Разогрейте сковороду с растительным маслом, обжарьте котлеты по 3-4 минуты с каждой стороны до румяной корочки. Выложите на тарелку готовые котлеты, полейте сметанным соусом.
Garnish with herbs and serve with a meat or fish side dish.
Украсьте зеленью и подавайте к мясному или рыбному гарниру.