Remove the egg from the refrigerator in advance. Delicious and simple mayonnaise is obtained only from eggs at room temperature. Be sure to separate the yolk from the white. To prepare mayonnaise, only the yolk is required. Tip: The more oil you add, the larger the portion will be.
Достаньте заранее из холодильника яйцо. Вкусный и простой майонез получается только из яйца комнатной температуры. Обязательно отделите желток от белка. Для приготовления майонеза требуется исключительно желток. Совет: Чем больше вы положите масла, тем больше будет порция.
First, beat the yolk with salt.
Для начала взбейте желток с солью.
Add literally a drop of vegetable oil to the resulting mixture, continuing to stir. As soon as the future mayonnaise begins to thicken, stop stirring.
Добавляйте к получившейся смеси буквально по капле растительного масла, продолжая мешать. Как только будущий майонез начнет густеть, прекращайте мешать.
Add 2 tsp to the already thickened ingredients. water and stir again until smooth. The mixture should be more liquid.
К уже загустевшим ингредиентам добавьте 2 ч.л. воды и еще раз перемешайте до однородности. Должна получиться более жидкая смесь.
Gradually pour the oil into the mayonnaise and continue whisking with a fork until thickened.
Постепенно вливайте в майонез масло и продолжайте взбивать вилкой до загустения.
Transfer classic mayonnaise prepared at home into small deep plates or a special sauce boat.
Переложите приготовленный в домашних условиях классический майонез в небольшие глубокие тарелки или специальный соусник.
Store homemade mayonnaise in closed containers or gravy boats covered with cling film. Otherwise it will wind up.
Майонез, сделанный в домашних условиях, храните в закрытых емкостях или покрытых пищевой пленкой соусниках. Иначе он заветрится.