Conveniently arrange all the ingredients. Measure out the required amount of food. Prepare the blender.
Удобно расположите все ингредиенты. Отмерьте нужное количество продуктов. Приготовьте блендер.
Dissolve gelatin. Take 50 ml of warm water and dilute gelatin in it.
Растворите желатин. Возьмите 50 мл теплой воды и разведите в ней желатин.
Combine chocolate with gelatin. Dissolve the chocolate in warm milk along with sugar. Stir well. Add diluted gelatin to the chocolate-milk mixture. Heat, but do not bring to a boil. Pour the chocolate jelly mixture into the molds. Let cool to room temperature. Place the dessert in the refrigerator until completely set, about 3 hours.
Шоколад соедините с желатином. Растворите шоколад в теплом молоке вместе с сахаром. Хорошо размешайте. Добавьте в шоколадно-молочную смесь разведенный желатин. Нагрейте, но не доводите до кипения. Налейте в формочки смесь шоколадного желе. Дайте остыть до комнатной температуры. Уберите десерт в холодильник до полного застывания, приблизительно на 3 часа.
Before serving, remove the jelly from the molds. Place the bottom of the mold in hot water for 2-3 seconds and tip it onto a plate. Decorate the dessert with chocolate slices.
Перед подачей на стол извлеките желе из формочек. На 2-3 секунды опустите дно формочки в горячую воду и отпрокиньте ее на блюдо. Украсьте десерт ломтиками шоколада.