Conveniently arrange all the ingredients. Wash the lemon.
Удобно расположите все ингредиенты. Вымойте лимон.
Make lemon syrup. Remove the zest from the lemon and soak in 100 ml of cold water. Pour water into a saucepan, add sugar and bring to a boil. Squeeze the zest of half a lemon from the liquid and add to the syrup. Squeeze the juice from the peeled lemon and strain through a strainer.
Сделайте лимонный сироп. Снимите цедру с лимона и замочите в 100 мл холодной воды. В кастрюлю налейте воду, всыпьте сахар и доведите до кипения. Отожмите от жидкости цедру половины лимона и добавьте в сироп. Выдавите сок из очищенного от цедры лимона, процедите через ситечко.
Prepare the jelly. Add gelatin to lemon syrup and stir until completely dissolved. Boil and pour in lemon juice. Cool the liquid mixture and pour into molds. Place the jelly in the refrigerator to set for 3 hours.
Приготовьте желе. В лимонный сироп добавьте желатин и размешайте его до полного растворения. Вскипятите и влейте сок лимона. Охладите жидкую смесь и разлейте по формочкам. Отправьте застывать желе в холодильник на 3 часа.
Sprinkle the aromatic lemon jelly with powdered sugar and garnish with a fresh mint leaf. You can add berry syrup.
Ароматное лимонное желе посыпьте сахарной пудрой и украсьте листочком свежей мяты. Можно добавить ягодный сироп.