Conveniently arrange all the ingredients. Wash the strawberries and remove the stems.
Удобно расположите все ингредиенты. Вымойте клубнику, удалите плодоножки.
Prepare the strawberries. Place the berries in a saucepan, add 100 ml of water, add sugar and put on fire, boil for 1 minute. Strain the syrup through a strainer.
Подготовьте клубнику. Положите ягоды в кастрюлю, залейте 100 мл воды, добавьте сахар и поставьте на огонь, прокипятите 1 минуту. Процедите через ситечко сироп.
Prepare the jelly base. Fill the agar-agar with the remaining volume of water and let it brew for about 5 minutes.
Подготовьте желейную основу. Агар-агар залейте оставшимся объемом воды и дайте настояться около 5 минут.
Prepare the jelly. Add the agar-agar solution to the strawberry syrup and boil for 1-2 minutes. Pour the jelly into the molds and let cool at room temperature. Then refrigerate for 3 hours.
Приготовьте желе. В клубничный сироп добавьте раствор агар-агар и проварите 1-2 минуты. Разлейте желе по формочкам и дайте остыть при комнатной температуре. Затем поставьте в холодильник на 3 часа.
Sprinkle strawberry agar-agar jelly with powdered sugar and place a couple of strawberries on top.
Клубничное желе из агар-агара посыпьте сахарной пудрой и выложите наверх пару ягодок клубники.