Conveniently arrange all the ingredients. Wash and peel the pumpkin and remove seeds. Prepare the blender.
Удобно расположите все ингредиенты. Вымойте и очистите тыкву от кожуры и семечек. Приготовьте блендер.
Prepare the pumpkin. Cut the pumpkin into slices, place them in a saucepan, pour in enough water to cover the pieces, and place on the stove. When the water boils, boil the pumpkin for 10-12 minutes, covering the pan with a lid. Do not overcook the pumpkin; it should be easily pierced with the tip of a knife. Remove the finished pumpkin from the pan and cool.
Подготовьте тыкву. Нарежьте тыкву ломтиками, сложите их в кастрюлю, налейте воду, чтобы покрывала кусочки, поставьте на плиту. Когда вода закипит, проварите тыкву 10-12 минут, накрыв кастрюлю крышкой. Тыкву не переваривайте, она должна легко протыкаться кончиком ножа. Готовую тыкву выньте из кастрюли и остудите.
Prepare gelatin. Dilute gelatin in 100 ml of water and leave for 10-15 minutes. Then heat and stir until completely dissolved.
Подготовьте желатин. Разведите желатин в 100 мл воды и оставьте на 10-15 минут. Затем нагрейте и размешайте до полного растворения.
Combine products. Add sugar, vanilla, lemon juice and dissolved gelatin to the pumpkin pulp. Grind everything with a blender and pour the jelly into molds. Place the pumpkin jelly in the refrigerator for 1.5 hours.
Соедините продукты. К мякоти тыквы добавьте сахар, ваниль, лимонный сок и растворенный желатин. Измельчите все блендером и разлейте желе по формочкам. Поставьте тыквенное желе в холодильник на 1,5 часа.
Sprinkle the finished pumpkin jelly with powdered sugar, garnish with a couple of berries and a fresh mint leaf.
Готовое желе из тыквы посыпьте сахарной пудрой, украсьте парой ягодок и листочком свежей мяты.