Conveniently arrange all the ingredients. Measure out dry ingredients.
Удобно расположите все ингредиенты. Отмерьте сыпучие ингредиенты.
Dissolve gelatin. Take dry gelatin, a bowl and 50–70 ml of warm water at 40 degrees. Mix water with gelatin and leave for 20 minutes to allow the gelatin to swell.
Разведите желатин. Возьмите сухой желатин, миску и 50–70 мл теплой воды температурой 40 градусов. Смешайте воду с желатином, оставьте на 20 минут, чтобы желатин разбух.
Brew some cocoa. Place a pan of milk on the stove. Add sugar, stir and let the milk boil, turn the heat to low, add cocoa powder, stirring. Add vanilla, continue cooking for 2-3 minutes, then remove from heat.
Сварите какао. Поставьте на плиту кастрюлю с молоком. Добавьте сахар, размешайте и дайте молоку вскипеть, сделайте минимальный огонь, всыпьте, помешивая, какао-порошок. Добавьте ваниль, продолжайте варить 2-3 минуты, затем снимите с огня.
Connect the basics. Dissolve the swollen gelatin in a water bath. Pour the liquid mixture into the cocoa and stir. Let cool, pour into molds, refrigerate for 3 hours.
Соедините основы. Набухший желатин растворите на водяной бане. Жидкую смесь влейте в какао и размешайте. Дайте остыть, разлейте по формам, поставьте в холодильник на 3 часа.
Decorate the cocoa jelly with powdered sugar and grated chocolate.
Желе из какао украсьте сахарной пудрой и тертым шоколадом.