Prepare ingredients for alcoholic jelly. In a saucepan, mix a glass of orange juice with gelatin. Leave for 15 minutes for the gelatin to swell. Cut the orange into slices and whip the cream to serve. Whiskey in jelly goes well with apples, tequila with lemons, gin with kiwi or peaches. For jelly, you can choose any drink you want.
Подготовьте продукты для алкогольного желе. В кастрюле смешайте стакан апельсинового сока с желатином. Оставьте на 15 минут, чтобы желатин набух. Нарежьте апельсин на дольки, взбейте сливки для подачи. Виски в желе по вкусу сочетается с яблоками, текила — с лимонами, джин — с киви или персиками. Для желе можно выбрать любой напиток по желанию.
Prepare the jelly. Place the juice with the swollen gelatin in a saucepan over medium heat. Heat it until the gelatin dissolves. Cool the mixture to room temperature. Pour in alcohol and mix well. Pour the resulting thick drink into glasses or shot glasses and leave in the refrigerator for 2-3 hours.
Приготовьте желе. Сок с набухшим желатином отправьте в кастрюле на средний огонь.Нагрейте его пока желатин не растворится. Охладите смесь до комнатной температуры. Влейте алкоголь и хорошо перемешайте. Разлейте полученный густой напиток в рюмки или стопки и оставьте в холодильнике на 2-3 часа.
Before serving, let the alcoholic jelly with vodka stand for 5-10 minutes at room temperature so that it melts a little. Top with whipped cream and orange slices.
Перед подачей дайте постоять алкогольному желе с водкой 5-10 минут при комнатной температуре, чтобы оно чуть-чуть подтаяло. Украсьте сверху взбитыми сливками и дольками апельсина.