Prepare ingredients for curd jelly. Combine milk with instant gelatin. Stir and leave to swell for 15-20 minutes. Instead of gelatin, you can use agar-agar. The herbal additive is odorless, hardens faster and does not spread in the heat.
Подготовьте продукты для творожного желе. Молоко соедините с быстрорастворимым желатином. Размешайте и оставьте для набухания на 15-20 минут. Вместо желатина можно использовать агар-агар. Растительная добавка не имеет запаха, быстрее застывает и не растекается в жару.
Prepare the jelly. In a separate bowl, combine cottage cheese, sugar and sour cream. Grind the mixture using a blender until a smooth, silky mass is formed. In a water bath or in the microwave, melt the gelatin in the milk, stirring constantly. Cool the gelatin mixture to almost room temperature and stir it into the mixture of cottage cheese, sugar and sour cream. Place the jelly in portions into cups or bowls. Place in the refrigerator for 40 minutes.
Приготовьте желе. В отдельной миске соедините творог, сахар и сметану. Измельчите массу с помощью блендера до образования однородной шелковистой массы. На водяной бане или в микроволновке растопите желатин в молоке, постоянно помешивая. Остудите массу с желатином почти до комнатной температуры и вмешайте ее в смесь творога, сахара и сметаны. Разложите желе порционно в стаканчики или креманки. Отправьте в холодильник на 40 минут.
Serve curd jelly, garnished with raspberries, strawberries and a sprig of mint.
Подавайте творожное желе, украсив ягодами малины, клубники и веточкой мяты.