Prepare the ingredients for the jelly. Wash the apples, remove the stems, core, and cut into quarters. Pour cold water over gelatin and leave to swell for 1 hour. Whip the cream to serve. To prevent the apple slices from darkening during slicing, you need to sprinkle them with lemon juice.
Подготовьте продукты для желе. Помойте яблоки, удалите плодоножки, сердцевину, нарежьте на четвертинки. Залейте желатин холодной водой, оставьте набухать 1 час. Взбейте сливки для подачи. Чтобы яблочные дольки в процессе нарезки не потемнели, их нужно сбрызнуть лимонным соком.
Prepare the jelly. Place the apples in a saucepan, cover with water, add sugar. Bring to a boil, cook for 30-40 minutes until the apples are soft. Grind the finished apples through a sieve into puree. Mix the swollen gelatin with applesauce and cinnamon. Pour into molds and place in the refrigerator to set completely for 2 hours.
Приготовьте желе. Выложите яблоки в кастрюлю, залейте водой, добавьте сахар. Доведите до кипения, варите 30-40 минут, пока яблоки не станут мягкими. Готовые яблоки перетрите через сито в пюре. Набухший желатин смешайте с яблочным пюре и корицей. Разлейте по формочкам и уберите в холодильник для полного застывания на 2 часа.
Before serving, decorate the apple jelly with whipped cream.
Перед подачей украсьте яблочное желе взбитыми сливками.