Place the gelatin in a small saucepan. Fill with cold water. Leave for 40 minutes to swell. Wash the berries. Prepare bowls or molds.
Положите желатин в небольшую кастрюлю. Залейте холодной водой. Оставьте на 40 минут для набухания. Вымойте ягоды. Подготовьте креманки или формочки.
Prepare white jelly. Place the bowl with gelatin over low heat. Stir constantly until the gelatin is completely dissolved. Do not bring to a boil. Pour milk into another pan. Place on medium heat. Add sugar. Stirring, bring to a boil. Remove from heat. Pour gelatin into milk and stir. Let the mixture cool for 15 minutes, add vanilla and stir. Pour the finished mixture into molds or bowls. Cool to room temperature and refrigerate for 2 hours.
Приготовьте белое желе. Миску с желатином поставьте на медленный огонь. Постоянно помешивайте, пока желатин полностью не растворится. До кипения не доводите. В другую кастрюлю налейте молоко. Поставьте на средний огонь. Добавьте сахар. Помешивая, доведите до кипения. Снимите с огня. Влейте в молоко желатин и перемешайте. Дайте смеси остыть 15 минут, добавьте ванилин и перемешайте. Разлейте готовую смесь по формочкам или креманкам. Остудите до комнатной температуры и поставьте в холодильник на 2 часа.
For a spectacular presentation, place the berries on the frozen jelly.
Для эффектной подачи выложите на застывшее желе ягоды.