Rinse the pollock fillet and pat dry with a paper towel. Wash the tomato. Rinse the green onions and dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients. Use any cheese you want for the dish, for example, Dutch or Kostroma. Preheat oven to 200°C.
Ополосните филе минтая и промокните бумажным полотенцем. Помойте помидор. Ополосните зеленый лук и просушите бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты. Сыр для блюда возьмите любой по своему желанию, например, голландский или костромской. Разогрейте духовку до 200 °С.
Cut the tomato into slices 3-4 mm thick.
Порежьте помидор на ломтики толщиной 3-4 мм.
Grate the cheese on a coarse grater.
Сыр натрите на крупной терке.
Grease a baking dish with vegetable oil. Place the pollock fillet in it. Salt and pepper the fish to taste.
Форму для запекания смажьте растительным маслом. Выложите в нее филе минтая. Посолите и поперчите рыбу по вкусу.
Place tomatoes on top of the pollock fillet.
Сверху на филе минтая выложите помидоры.
Sprinkle grated cheese on top and bake the fish in the oven for 15-20 minutes.
Посыпьте все сверху тертым сыром и отправьте рыбу запекаться в духовку на 15-20 минут.
Pollock baked with tomatoes and cheese is ready.
Минтай, запеченный с помидорами и сыром, готов.
Garnish the finished dish with finely chopped green onions.
Украсьте готовое блюдо мелконашинкованным зеленым луком.
Place pollock on fresh lettuce leaves. Serve the fish with mashed potatoes or steamed vegetables as a side dish.
Выложите минтай на листья свежего салата. Подайте к рыбе в качестве гарнира картофельное пюре или овощи на пару.