Rinse the peas, cover with plenty of cold water and leave for 3 hours, or better yet, soak the peas overnight. Peel onions, potatoes and carrots. Drain liquid from olives.
Горох промойте, залейте большим количеством холодной воды и оставьте на 3 часа, а лучше замочите горох на ночь. Очистите репчатый лук, картофель и морковь. Слейте с маслин жидкость.
Cut the potatoes into small 1cm cubes.
Нарежьте картофель небольшими кубиками размером 1 см.
Finely chop the onion.
Мелко нарежьте репчатый лук.
Grate the carrots on a coarse grater.
Морковь натрите на крупной терке.
Cut the olives in half.
Маслины разрежьте пополам.
Fill the peas with water and put on fire. When the water boils, reduce the heat. Cook the peas, periodically skimming off the foam. When the peas are half cooked, add the potatoes to the pan.
Залейте горох водой и поставьте на огонь. Когда вода закипит, убавьте огонь. Варите горох, периодически снимая пену. Когда, горох дойдет до полуготовности, добавьте в кастрюлю картофель.
Meanwhile, heat the frying pan and add vegetable oil. Place the onion in the pan and fry it until golden brown for 5 minutes. Then add carrots. Sauté vegetables over low heat for 5 minutes.
Тем временем разогрейте сковороду и влейте растительное масло. Выложите в сковороду репчатый лук и обжарьте его до золотистого цвета 5 минут. Затем добавьте морковь. Пассеруйте овощи на небольшом огне 5 минут.
When the peas are half cooked, add the potatoes to the pan. Cook the soup over low heat, skimming off the foam periodically.
Когда горох будет наполовину готов, добавьте в кастрюлю картофель. Варите суп на медленном огне, периодически снимая пену.
Serve pea soup garnished with chopped dill. Bon appetit!
Подайте гороховый суп, украсив рубленым укропом. Приятного аппетита!
Add boiled chicken to the soup.
Добавьте в суп отварную курицу.