Rinse the mushrooms under running water. Peel them and chop them coarsely. Wash the garlic and peel off the skin.
Промойте под проточной водой грибы. Очистите их и крупно нарежьте их. Чеснок помойте и очистите от кожицы.
Boil the mushrooms. Pour water into the pan. Place mushrooms in water and add salt. After boiling, skim off the foam. Simmer the butter for 20 minutes over medium heat. Drain the water and leave the mushrooms in a colander.
Отварите грибы. В кастрюлю налейте воду. Положите в воду грибы, посолите. После закипания снимите пенку. Томите маслята в течение 20 минут на среднем огне. Слейте воду и оставьте грибы в дуршлаге.
Marinate the mushrooms. Boil water in a saucepan. Add sugar, salt, pepper, cloves. Drop the cooked mushrooms. Reduce heat to medium and continue cooking for another 30 minutes. 5 minutes before the end, pour in the vinegar.
Замаринуйте грибы. Вскипятите воду в кастрюле. Добавьте сахар, соль, перец, гвоздику. Опустите сваренные грибы. Убавьте огонь до среднего и продолжайте готовить еще 30 минут. За 5 минут до окончания влейте уксус.
Prepare the jars. Preheat the oven to 200˚C. Rinse the jars for pickled mushrooms thoroughly. Then put them in the oven for 20 minutes.
Подготовьте банки. Разогрейте духовку до 200 ˚C. Тщательно промойте банки для маринованных грибов. Затем поставьте их в духовку на 20 минут.
Collect mushrooms for the winter. Place bay leaves and garlic on the bottom of the jars. Place mushrooms on top. Pour in marinade. Screw the containers.
Соберите грибы на зиму. На дно банок выложите лавровый лист и чеснок. Поверх положите грибы. Залейте маринадом. Закрутите емкости.
To ensure that pickled boletus delights with its taste and aroma all winter, store the jars in a cool place without direct access to sunlight.
Чтобы маринованные маслята радовали всю зиму своим вкусом и ароматом, храните банки в прохладном месте без прямого доступа солнечного света.