Conveniently arrange all the ingredients. Wash the strawberries and remove the stems. You will need parchment paper.
Удобно разложите все ингредиенты. Помойте клубнику, удалите плодоножки. Потребуется пергаментная бумага.
Prepare the sponge cake for the roll. Separate the whites from the yolks, pour the whites into a deep bowl. Beat the whites with sugar until stiff foam. Continuing to beat, add the yolks one at a time. In a separate bowl, combine flour and baking powder. Pour the dry mixture into the beaten eggs through a sieve. Stir gently. Place parchment paper on a baking sheet, pour out the dough and spread it evenly over the pan. Preheat the oven to 190˚C. Place the pan in the oven for 20 minutes. Place the finished cake on a towel, roll it up and fix it for 5 minutes. Carefully unwrap the biscuit.
Приготовьте бисквит для рулета. Белки отделите от желтков, белки влейте в глубокую миску. Взбейте белки с сахаром до стойкой пены. Продолжая взбивать, добавьте желтки по одному. В отдельной миске соедините муку и разрыхлитель. Сквозь сито всыпьте сухую смесь к взбитым яйцам. Аккуратно перемешайте. Постелите пергамент на противень, вылейте тесто и равномерно распределите его по форме. Разогрейте духовку до 190 ˚C. Поставьте противень в духовку на 20 минут. Готовый корж переложите на полотенце, сверните и зафиксируйте на 5 минут. Аккуратно разверните бисквит.
Soak the biscuit with cream. Take the yoghurt and spoon it over the baked base. Cut the berries into halves, cover the entire biscuit with a layer of berries. Roll up the roll and leave it to soak for 15 minutes. For sprinkling, use powdered sugar.
Пропитайте бисквит кремом. Возьмите йогурт и ложкой распределите его по выпеченной основе. Ягоды нарежьте половинками, покройте слоем ягод весь бисквит. Сверните рулет и оставьте его пропитаться на 15 минут. Для посыпки используйте сахарную пудру.
Cut the strawberry roll into portions, garnish with fresh strawberries and fresh mint leaves. A cup of hot coffee or tea is ideal for a biscuit dessert.
Клубничный рулет нарежьте на порционные кусочки, украсьте свежей клубникой и листьями свежей мяты. К бисквитному десерту идеально подойдет чашечка горячего кофе или чая.