Rinse and peel the potatoes under cold water in advance. Cut into several large pieces. Grate the cheese on a fine grater.
Заранее промойте под холодной водой и очистите картофель. Нарежьте на несколько крупных частей. Натрите сыр на мелкой терке.
Make the potato base. Place the chopped potatoes in a deep saucepan, add water and place over high heat. Once boiling, reduce the flame to medium and leave to simmer for 30 minutes until tender. Drain the water from the pan. Cool the potatoes to room temperature. Grate it on a coarse grater. Add spices, 1 egg, flour to the minced potatoes and mix.
Сделайте картофельную основу. Нарезанный картофель положите в глубокую кастрюлю, налейте воду и поставьте на сильный огонь. После закипания убавьте пламя до среднего и оставьте варить 30 минут до готовности. Слейте воду из кастрюли. Остудите картофель до комнатной температуры. Натрите его на крупной терке. К картофельному фаршу добавьте специи, 1 яйцо, муку и перемешайте.
Prepare the filling. In a deep plate, mix minced meat with spices.
Приготовьте начинку. В глубокой тарелке смешайте мясной фарш со специями.
Form into a roll. Place several layers of cling film on a cutting surface. Lubricate it with a small amount of vegetable oil. Spread the mashed potatoes in a 1-1.5 cm layer. Form a sausage from the minced meat and place it in the middle of the potato layer. Brush the edges of the base with egg and roll up. Transfer it to a baking dish and place it in the oven preheated to 180˚C. While the roll is baking, mix the grated cheese with mayonnaise until smooth. After 25 minutes, remove the roll from the oven and spread it generously with this mixture. Place in the oven for another 5 minutes to form a crispy cheese crust.
Сформируйте рулет. На разделочной поверхности расстелите несколько слоев пищевой пленки. Смажьте ее небольшим количеством растительного масла. Выложите картофельное пюре слоем в 1-1,5 см. Сформируйте из мясного фарша колбаску и положите ее посередине пласта из картофеля. Смажьте яйцом края основы и сверните рулет. Переложите его в форму для выпекания и отправьте в духовку, разогретую до 180 ˚C. Пока рулет выпекается, тертый сыр смешайте с майонезом до однородности. Через 25 минут достаньте рулет из духовки и щедро намажьте этой смесью. Отправьте в духовку еще на 5 минут для образования хрустящей сырной корочки.
Serve in portions
Подавайте порционными кусками