Separate the whites from the yolks. Cover a baking sheet with oiled parchment paper and draw the outlines of the future cakes on it. Wash the mint and berries, cut the strawberries into small pieces or quarters. Leave the raspberries whole.
Отделите белки от желтков. Застелите противень промасленной пергаментной бумагой и начертите на ней контуры будущих коржей. Вымойте мяту и ягоды, нарежьте клубнику на небольшие кусочки или четвертинки. Малину оставьте целой.
Beat the whites until light foam. Start adding the powdered sugar little by little. You need to continue whisking until the whites are so thick that they stop falling off the spoon. This usually takes 20 minutes.
Взбейте белки до легкой пены. Начните понемногу добавлять сахарную пудру с сахаром. Продолжать взбивать нужно до тех пор, пока белки не будут густыми настолько, что перестанут спадать с ложки. Обычно это занимает минут 20.
Fold the beaten egg whites inside the outlines on the parchment paper, spreading them out evenly. These will be the cakes.
Нанесите взбитые белки внутрь контуров на пергаментной бумаге, равномерно их распределив. Это и будут коржи.
Place the baking sheet in the oven preheated to 150 ℃. After 15 minutes, reduce the temperature to 90 ℃ and dry for 120 minutes. Turn off the oven and, without removing the cakes, leave them to cool.
Поместите противень в духовку, разогретую до 150 ℃. Через 15 минут убавьте температуру до 90 ℃ и подсушивайте 120 минут. Выключите печь и, не доставая коржи, оставьте их остывать.
While the cakes are cooling, prepare the cream. Whip the cream and sugar until fluffy. This will take about 15 minutes.
Пока коржи остывают, приготовьте крем. Сливки и сахар взбейте до состояния пышного крема. Это займет около 15 минут.
Assemble the cake. Spread the cooled cakes with buttercream.
Соберите торт. Остывшие коржи промажьте сливочным кремом.
Decorate the cake with pieces of berries and a sprig of mint.
Украсьте торт кусочками ягод, а также веточкой мяты.