Arrange all products conveniently. Prepare a saucepan, slotted spoon, garlic press and sieve. Prepare the beef legs for cooking by searing them and rinsing them well.
Расположите удобно все продукты. Подготовьте кастрюлю, шумовку, пресс для чеснока и сито. Подготовьте говяжьи ножки к варке: опалите их и хорошо промойте.
Prepare the beef legs for cooking. Cut the well-washed and seared beef legs into portions so that they fit into the pan. Place the beef in a deep container and fill to the top with water. Soak the feet for about 24 hours. Change the water every 2-3 hours.
Подготовьте говяжьи ноги к варке. Хорошо промытые и опаленные говяжьи ноги разрежьте на порционные части так, чтобы они помещались в кастрюлю. Выложите говядину в глубокую емкость и доверху залейте водой. Вымачивайте ножки около 24 часов. Меняйте воду каждые 2-3 часа.
Start preparing the soup. Place the soaked and well-washed beef legs in a saucepan and fill them with water so that it covers them by 15-20 cm. Place the saucepan over high heat. After boiling, skim off the foam, reduce the heat to low, cover with a lid and leave to simmer for 8 hours.
Начните готовить суп. Выложите отмоченные и хорошо промытые говяжьи ноги в кастрюлю и залейте их водой так, чтобы она закрывала их на 15-20 см. Поставьте кастрюлю на сильный огонь. После закипания снимите пену, убавьте огонь до минимального, накройте крышкой и оставьте вариться на 8 часов.
Finish cooking. Remove the beef from the broth, cool and remove the meat from the bone. Cut or tear the meat into small pieces. Strain the broth through a fine sieve and add any dry herbs to taste. Season with salt and pepper.
Завершите приготовление. Достаньте говядину из бульона, охладите и отделите мясо от кости. Нарежьте или нарвите мясо на небольшие кусочки. Процедите бульон через мелкое сито и добавьте любую сухую зелень по вкусу. Посолите и поперчите.
Prepare the pita bread. Place the pita bread on a baking sheet and place it in an oven preheated to 60˚C for 5 minutes.
Подготовьте лаваш. Выложите на противень лаваш и поставьте его в заранее разогретую до 60 ˚C духовку на 5 минут.
Pour the Armenian khash into plates. Place meat on plates. Squeeze the garlic through a press and add to the bowl of soup.
Разлейте армянский хаш по тарелкам. Разложите по тарелкам мясо. Выдавите через пресс чеснок и добавьте в тарелку с супом.
For a spectacular presentation, sprinkle the khash in a plate with chopped parsley and cilantro. Serve with warm pita bread.
Для эффектной подачи посыпьте хаш в тарелке нарезанной петрушкой и кинзой. Подавайте с теплым лавашом.