Conveniently arrange all the ingredients. Wash the zucchini and greens. You will need baking paper.
Удобно разложите все ингредиенты. Помойте кабачки и зелень. Потребуется бумага для выпечки.
Prepare the base for the roll. Finely grate the zucchini, add salt and squeeze out the juice. Separate the whites from the yolks. Beat the yolk with salt and spices. Add the mixture to the zucchini and stir. Beat the whites until stiff peaks form. Add half of the whipped egg whites to the roll mixture. Stir gently. Sift the flour with baking powder and gently fold into the zucchini mixture. Add the second part of the whites and mix again. Line a baking tray with baking paper. Lay out the dough and bake the crust for 20 minutes at 180˚C.
Приготовьте основу для рулета. Мелко натрите кабачок, добавьте соль и отожмите сок. Отделите белки от желтков. Желток взбейте с солью и специями. Добавьте смесь к кабачку и перемешайте. Взбейте белки до стойких пиков. В массу для рулета добавьте половину взбитых белков. Аккуратно перемешайте. Просейте муку с разрыхлителем и аккуратно вмешайте в кабачковую массу. Добавьте вторую часть белков и снова перемешайте. Застелите противень бумагой для выпечки. Выложите тесто и выпекайте корж 20 минут при температуре 180 ˚C.
Prepare the filling. Finely grate the cheese. Grease the prepared roll base with sour cream and sprinkle with grated cheese. Roll up, separating the hot dough from the parchment paper. Let the roll cool, then put it in the refrigerator for 30 minutes.
Приготовьте начинку. Мелко натрите сыр. Готовую основу для рулета смажьте сметаной и посыпьте тертым сыром. Сверните рулет, отделив горячее тесто от пергаментной бумаги. Дайте рулету остыть, затем поставьте его в холодильник на 30 минут.
Cut the finished zucchini roll into portions. Chop the parsley leaves. You can add a little mayonnaise and sprinkle with herbs.
Готовый кабачковый рулет нарежьте на порционные кусочки. Нарежьте листья петрушки. Можно добавить немного майонеза, посыпать зеленью.