Preheat the oven to 180˚C. Line a baking sheet with parchment. Wash the eggs. Dry them. Sift flour, baking soda and cocoa through a sieve into one container. Wash the berries. Place in a colander to drain. Prepare a bowl for beating eggs. It must be clean and dry. Pass the curd through a sieve into a clean bowl. Prepare your mixer.
Нагрейте духовку до 180 ˚C. Застелите противень пергаментом. Вымойте яйца. Высушите их. Просейте муку, соду и какао через сито в одну емкость. Вымойте ягоды. Откиньте на дуршлаг, чтобы стекла вода. Подготовьте миску для взбивания яиц. Она должна быть чистой и сухой. Протрите творог через сито в чистую миску. Подготовьте миксер.
In a deep bowl, beat eggs and sugar for 5-8 minutes until fluffy. Carefully add sifted flour with soda and cocoa into the mixture. Stir until smooth. There should be no lumps.
В глубокой миске взбивайте яйца и сахар 5-8 минут до образования воздушной массы. Аккуратно введите в массу просеянную муку с содой и какао. Перемешайте до однородности. Комочков быть не должно.
Pour the dough onto a parchment-lined baking sheet. Flatten and place in the oven. After 15 minutes, remove the biscuit from the oven and, while still hot, roll it into a roll along with the paper. Cover with a clean towel and wait for the biscuit to cool.
Вылейте тесто на противень с пергаментом. Разровняйте и отправьте в духовку. Через 15 минут достаньте бисквит из духовки и, еще горячим, скрутите в рулет вместе с бумагой. Накройте чистым полотенцем и подождите, пока бисквит остынет.
While the cake is cooling, prepare the filling. Reserve a couple of tablespoons of cream for the glaze, pour the rest of the cream into a bowl and add powdered sugar. Beat with a mixer until a fluffy mass is formed. Carefully add the pureed cottage cheese and stir.
Пока бисквит остывает, подготовьте начинку. Оставьте пару столовых ложек сливок для глазури, остальные сливки перелейте в миску и добавьте сахарную пудру. Взбейте миксером до образования пышной массы. Аккуратно введите протертый творог и перемешайте.
Unroll the biscuit and carefully remove the paper. Spread the curd cream over its surface. Place your favorite berries on top. Roll the biscuit into a roll.
Раскрутите бисквит и аккуратно снимите бумагу. Распределите по его поверхности творожный крем. Сверху выложите любимые ягоды. Сверните бисквит в рулет.
Place the chocolate and remaining cream in a saucepan. Fill another larger saucepan with water. Place a small container of chocolate inside a larger one. Place on the fire and wait until the water boils. The chocolate and cream should melt in a water bath. Stir them so they don't burn. Remove from heat and cool to room temperature. Brush the finished sponge cake with glaze on all sides. Place the roll in the refrigerator for 1 hour.
Шоколад и оставшиеся сливки положите в кастрюлю. Наполните другую кастрюлю, размером побольше, водой. Разместите маленькую емкость с шоколадом внутри большой. Поставьте на огонь и подождите, пока вода закипит. Шоколад со сливками должен растопиться на водяной бане. Помешивайте их, чтобы не подгорели. Снимите с огня и остудите до комнатной температуры. Смажьте готовый бисквит глазурью со всех сторон. Поставьте рулет в холодильник на 1 час.
The finished biscuit roll turns out very beautiful in cross-section. Cut it into pieces and serve with tea.
Готовый бисквитный рулет получается очень красивым в разрезе. Разрежьте его на кусочки и подавайте к чаю.