Prepare the ingredients for the roll. Wash the apples, peel them, remove the core and grate them on a coarse grater. Drain off excess juice. Squeeze the juice from the lemon. Instead of vanilla sugar, you can use vanillin, but then instead of 10 g - only a pinch.
Подготовьте продукты для рулета. Яблоки помойте, очистите от кожуры, извлеките сердцевину и натрите на крупной терке. Лишний сок слейте. Выдавите из лимона сок. Вместо ванильного сахара можно использовать ванилин, но тогда вместо 10 г — только щепотку.
Prepare the filling. Mix grated apples with sugar, lemon juice and cinnamon.
Приготовьте начинку. Смешайте натертые яблоки с сахаром, лимонным соком и корицей.
Prepare the dough. Sift the flour. Beat eggs and sugar with a mixer for 10 minutes. Gradually add flour, baking powder and vanilla sugar. Mix thoroughly. The consistency of the dough should be like thick sour cream.
Приготовьте тесто. Просейте муку. Взбейте миксером яйца с сахаром 10 минут. Постепенно добавьте муку, разрыхлитель и ванильный сахар. Тщательно перемешайте. По консистенции тесто должно получиться, как густая сметана.
Bake the roll. Cover a baking sheet with parchment and grease with vegetable oil. Spread the filling evenly on it. Place the dough on top and smooth it out carefully. Bake in an oven preheated to 180˚C for 15-20 minutes. Don't overdry. After baking, carefully place the cake on a towel with the filling facing up and, while still hot, roll it into a roll.
Испеките рулет. Застелите противень пергаментом, смажьте растительным маслом. Равномерно распределите на нем начинку. Сверху выложите тесто и аккуратно разровняйте. Выпекайте в разогретой до 180 ˚C духовке 15-20 минут. Не пересушивайте. После запекания аккуратно выложите корж на полотенце начинкой вверх и, еще горячим, сверните в рулет.
Sprinkle with powdered sugar before serving.
Перед подачей посыпьте сахарной пудрой.