Using a kitchen scale, weigh the ingredients needed for the meringue. Even a slight deviation may cause the roll to fail. Remove chicken eggs from the refrigerator in advance. Separate the whites from the yolks. Leave the whites on the cutting table. To prepare meringue, you need egg whites at room temperature. Leave the mascarpone in the refrigerator.
При помощи кухонных весов взвесьте необходимые для меренги ингредиенты. Даже из-за незначительного отклонения рулет может не получиться. Заранее достаньте из холодильника куриные яйца. Отделите белки от желтков. Оставьте белки на разделочном столе. Для приготовления меренги нужны белки комнатной температуры. Маскарпоне оставьте в холодильнике.
Prepare the meringue. Place egg whites in a mixer bowl. Beat them with a mixer at low speed first, and then gradually increase it. Gradually add sugar if the bubbles in the whites are already the same size. Continuing to beat, pour in lemon juice. Continue beating until the meringue becomes thick. Add 1 tbsp. cornstarch and mix thoroughly. Cover a baking sheet with parchment, place a protein layer no more than 1.5 cm thick on it. Place in the oven preheated to 150℃ for 30 minutes.
Приготовьте меренгу. В чашу миксера выложите белки. Взбейте их миксером сначала на низкой скорости, а затем постепенно увеличивайте ее. Постепенно всыпайте сахар, если пузырьки в белках уже стали одного размера. Продолжая взбивать, влейте лимонный сок. Продолжайте взбивать до того момента, пока меренга не станет плотной. Всыпьте 1 ст.л. кукурузного крахмала и тщательно перемешайте. Застелите противень пергаментом, выложите на него белковый слой толщиной не более 1,5 см. Отправьте в духовку, разогретую до 150℃, на 30 минут.
While the meringue is baking, make the filling. Place the raspberries in a thick-bottomed saucepan. Sprinkle it with sugar and place on low heat. Bring to a boil. Pour the remaining 1 tbsp into a separate small container. starch, pour 1 tbsp. water and stir well until completely dissolved. Add this mixture to the raspberries and stir until thickened. Cool the meringue roll filling to room temperature.
Пока запекается меренга, сделайте начинку. В кастрюлю с толстым дном переложите малину. Посыпьте ее сахаром и поставьте на минимальный огонь. Доведите до кипения. В отдельную небольшую емкость насыпьте оставшуюся 1 ст.л. крахмала, залейте его 1 ст.л. воды и хорошо перемешайте до полного растворения. Эту массу добавьте к малине и мешайте до загустения. Начинку для рулета из меренги охладите до комнатной температуры.
Whip the cream. Place mascarpone, cold cream and powdered sugar in a mixer bowl. Beat on medium speed until thick.
Взбейте крем. В чашу миксера сложите маскарпоне, холодные сливки и сахарную пудру. На средней скорости взбейте до загустения.
Assemble the meringue roll. Spread the cream over the surface of the meringue. Place raspberry filling on top. Roll up the roll.
Соберите рулет из меренги. Распределите крем по поверхности меренги. Сверху выложите малиновую начинку. Сверните рулет.
Sprinkle the meringue roll with flaked almonds. Using a sharp knife, cut into portions no more than 1.5 cm wide.
Посыпьте рулет из меренги миндальными лепестками. Острым ножом нарежьте порционные куски шириной не более 1,5 см.