Prepare a bowl for kneading dough, a baking tray, a blender, and a rolling pin for rolling out thin dough. Place all ingredients listed in the recipe in a visible place. Clean the nuts. Prepare a blender, towel, silicone brush.
Приготовьте посуду для замешивания теста, противень, блендер, скалку для раскатки тонкого теста. Выложите все указанные в рецепте ингредиенты на видное место. Очистите орехи. Подготовьте блендер, полотенце, силиконовую кисточку.
Prepare the dough. Heat the water and dissolve the yeast and sugar in it, melt 25 g of butter. Beat the egg into the cooled mixture. Add a pinch of salt, sour cream and sifted flour. Stir. Roll the dough into a ball and leave under a towel for 90 minutes in a warm place.
Подготовьте тесто. Подогрейте воду и растворите в ней дрожжи и сахар, растопите 25 г сливочного масла. В остуженную смесь вбейте яйцо. Добавьте щепотку соли, сметану и просеянную муку. Перемешайте. Тесто скатайте в шар и оставьте под полотенцем на 90 минут в теплом месте.
Prepare the filling. Grind 150 grams of walnuts and add powdered sugar and cinnamon. Stir.
Подготовьте начинку. Измельчите 150 граммов грецких орехов и добавьте в них сахарную пудру и корицу. Перемешайте.
Prepare the baklava for baking. Roll the finished dough into a sausage and divide into 12 parts. Grease a baking dish with vegetable oil. Roll out one of the dough pieces into a thin layer and stretch it over the baking pan. Melt 1 tbsp. butter. Brush the bottom layer of dough with it. Then roll out the second layer. Grease it with butter and sprinkle 1/10 of the filling. Roll out the dough and lay it out, oiling it and sprinkling it with filling. Seal the edges of the bottom layer to the top of the baklava. Shake the egg and brush the top layer with it.
Подготовьте пахлаву к выпечке. Готовое тесто раскатайте в колбаску и разделите на 12 частей. Форму для выпечки смажьте растительным маслом. Одну из частей теста раскатайте в тонкий пласт и растяните его по форме для выпекания. Растопите 1 ст.л. сливочного масла. Смажьте им нижний слой теста. Затем раскатайте второй пласт. Смажьте его сливочным маслом и рассыпьте 1/10 начинки. Раскатывайте тесто и выкладывайте его, промасливая и посыпая начинкой. Залепите края нижнего слоя наверх пахлавы. Взболтайте яйцо и промажьте им верхний слой.
Make syrup. Mix hot water with honey. Remove the baklava from the oven and pour the syrup over it until it is completely soaked. Bake the baklava for another 10 minutes. Cool the baklava completely. Then cut into diamonds and let it brew for 20 minutes.
Сделайте сироп. Смешайте горячую воду с медом. Достаньте пахлаву из духовки и полейте ее сиропом, чтобы она пропиталась полностью. Запекайте пахлаву еще 10 минут. Полностью остудите пахлаву. Затем нарежьте ромбиками и дайте ей настояться 20 минут.
Serve ready-made baklava with tea or Turkish coffee
Подавайте готовую пахлаву к чаю или с кофе по-турецки